Artikel In-Dokkum.nl

Gepubliceerd op 8 september 2021 om 12:00

Een hypermodern en multifunctioneel centrum voor sport, bewegen en gezondheid. Dat is de droom van Michel Bakker (21 jaar) in het voormalig Kooyenga-pand aan de Parklaan. Aanstaande 13 september wordt er een open dag georganiseerd om de plannen van het Beweegcentrum aan ondernemers en organisaties te presenteren.

Lees meer...

Unieke locatie
Je hoort er vrijwel niks anders dan vogelgeluiden en je ziet één en al groen. “Een unieke locatie in Dokkum!”, vindt initiatiefnemer Michel. “Ik passeerde met grote regelmaat het vrijstaande kantorenpand en vroeg me dan af: wat zou je hier voor mooie dingen neer kunnen zetten. Met mijn CIOS-achtergrond en Sportstad Heerenveen in mijn achterhoofd begonnen de plannen te komen voor Beweegcentrum Dokkum. Het pand is ideaal ingedeeld om hier een geweldige accommodatie neer te zetten en de locatie is uniek! Naast dat het haast in het park gevestigd is, ligt het ook tegenover het sportpark. Als straks alle sportclubs van Dokkum hier gevestigd zijn, is deze hoek van Dokkum enorm aantrekkelijk.”

 

Beweegcentrum Dokkum
Michel hoorde steeds vaker dat Dokkumers buiten de stad op zoek gaan naar specifieke (sport)hulp. “En dat terwijl Dokkum zo’n regiofunctie heeft. Met het Beweegcentrum hoop ik juist meer mensen richting de stad te trekken. Er komt een hypermoderne accommodatie met een zo exclusief mogelijke sportschool met goede begeleiding voor een betaalbare prijs. Verder is er voldoende gelegenheid voor kantoorruimte, behandelkamers, cursusruimtes of een groepszaal. Doordat er meerdere facetten aanwezig zullen zijn in het pand is er sprake van korte lijntjes met bijvoorbeeld een fysio, PT’er, voedingsdeskundige, etc. Die samenwerking onderling en dat doorverwijzen, daar ben ik echt naar op zoek. Zo zijn we flexibel qua indeling van de bedrijvenvleugel, maar wil ik de ondernemers en bedrijven eerst goed leren kennen.

Sportschool en krachthonk
Persoonlijk contact en laagdrempeligheid vindt Michel belangrijk. “Wij gaan er alles aan doen om ook de mensen die nog niet sporten over die drempel te helpen. En als je hier eenmaal geweest bent, met het uitzicht op het park en de vijver, dan wil je elke dag wel komen sporten”, lacht Michel. Het Beweegcentrum is ruim duizend vierkante meter groot, inclusief een krachthonk van honderd vierkante meter in de kelder. “Dat krachthonk is een aanvulling op de sportschool. De sportschool staat vol (cardio)apparatuur die bijvoorbeeld ook door de fysiotherapeuten gebruikt gaat worden.”

Open dag op 13 september
Tijdens de open dag op 13 september die het Beweegcentrum organiseert, wil Michel andere ondernemers en organisaties graag meer vertellen over de plannen en mogelijkheden. “Er zijn al verschillende ondernemers die interesse getoond hebben in een samenwerking, dat geeft me veel vertrouwen. Ook het feit dat de ochtendsessie van de open dag al bijna vol zit geeft aan dat dit Beweegcentrum echt nodig is in Dokkum. Maar mocht je nou bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste, logopedist, psycholoog of iets met buitensporten doen: ik nodig ook jullie van harte uit om een kijkje te nemen op de open dag. Ik ben op zoek naar zoveel mogelijk verschillende ondernemers die zich kunnen vinden in de visie: we gaan het met elkaar doen!”

Kennismaken, plannen, verbouwen en opening
“Ik nodig ook graag scholengemeenschappen uit. Ook voor hen ligt hier een enorme kans voor het geven van sportlessen, workshops of het gebruiken van een leslokaal. Toen ik op het CIOS zat en in Dokkum les kreeg, zat ik in een weggestopt zaaltje. Dat wil je toch niet als je op een sportopleiding zit?! Daarmee wil ik met het Beweegcentrum bijdragen aan de samenleving en de samenwerkingen écht opzoeken”, legt Michel uit. Na de open dag worden de plannen definitiever en kan de verbouwing beginnen. “Het streven is de opening van het Beweegcentrum op 1 januari te vieren!”

Aanmelden voor de open dag is verplicht, kijk hier voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.