Opening ParkGym en open dag Beweegcentrum Dokkum

Gepubliceerd op 17 april 2023 om 11:00

Een FitBar, eGym en een krachthonk: ze zijn te vinden in Sportcentrum ParkGym in Dokkum, dat afgelopen zaterdag officieel de deuren opende. ,,We zijn meer dan alleen een sportschool”, aldus eigenaar Michel Bakker.

In het sportcentrum, dat gevestigd is in het Beweegcentrum Dokkum aan de Parklaan, kan worden gesport op verschillende verdiepingen. ParkGym is uitgerust met de nieuwste technische snufjes op fitnessgebied, legt Michel uit. ,,We werken met eGym. 
Het is ons paradepaardje. Er wordt hierbij een 3D scan gemaakt van je lichaam, waarbij je gewicht, lengte en dergelijke worden opgemeten. De info wordt opgeslagen op je eigen persoonlijke polsbandje. De eGym toestellen kunnen het polsbandje scannen waardoor je een work-out krijgt die helemaal is afgesteld op jouw lichaam en doel. Voor zowel beginners als gevorderden is dit de meest effectieve, efficiënte en veilige manier om te trainen.”
Het sportcentrum is verder voorzien van een FitBar, waar de leden een goede kop koffie, eiwitshake of smoothie kunnen drinken. ,,Maar we verzorgen ook ontbijten en lunchen, waarbij de leden met mooi weer op het buitenterras kunnen gaan zitten. Met dit horecapunt wordt het geheel veel huiselijker en gezelliger.” 
In de kelder van ParkGym bevindt zich het krachthonk. ,,In deze PowerGym kunnen de krachtpatsers, die verder gevorderd zijn, zich uitleven.”


Verbouwing
Het gebouw van 1000 vierkante meter - voorheen gebruikt als kantorencomplex van de Kooyenga Groep - werd de afgelopen anderhalf jaar grondig verbouwd. ,,Om de capaciteit van de sportschool zo groot mogelijk te maken hebben we ‘het oude’ deel van het voormalige kantorencomplex helemaal leeggehaald en voorzien van een grote raampartij. De verbouwing duurde wat langer dan verwacht in verband met de naweeën van corona en de uitbraak van de oorlog in Oekraïne. We hadden al een jaar eerder willen starten, maar we zijn blij dat we afgelopen zaterdag eindelijk de deuren van de ParkGym konden openen”, aldus Michel, die zelf dagelijks te vinden is in de sportschool.
 
Beweegcentrum
ParkGym is gevestigd in het Beweegcentrum Dokkum, waarvan Michel de beheerder is. ,,Beweegcentrum Dokkum is de overkoepelende naam. Naast de opening van de sportschool was er zaterdag een open dag om het Beweegcentrum te bezichtigen en binnen te lopen bij de specialisten, die er gevestigd zijn. We hebben fysiotherapeuten, diëtisten, psychosomatisch fysiotherapeuten en een health coach in het gebouw. In het Beweegcentrum zijn de specialisten onder één dak verzameld en willen we eerstelijns zorg combineren met sport, gezondheid en bewegen. Doordat iedereen in één pand zit, zijn de lijntjes kort en kan er gemakkelijk naar elkaar worden doorverwezen.”, aldus de Dokkumer initiatiefnemer. ,,Ook is er plek voor cursussen, vergaderingen en scholingen.” 
De sportschool is dagelijks geopend.

 

Bron: Nieuwe Dockumer Courant

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.